Morehouse School of Medicine/Tuskegee University/O'Neal Comprehensive Cancer Center Partnership



Internal Advisory Committee Virtual Meeting of the MSM/TU/UAB Cancer Partnership Hosted by: Morehouse School of Medicine- *All times listed are EST* March 31, 2021

- Participants: IAC Leadership, Partnership PIs, Partnership Program Managers, and Partnership Program/Co-Leaders
- Zoom Meeting ID: Topic: IAC Meeting Time: March 31, 2021 Session 1: 9:30AM – 12:35 PM Eastern Standard Time

Zoom Meeting #: 937 7496 1654

https://zoom.us/j/93774961654

Password: 672634

Dial-in: 929 205 6099 US (New York) 301 715 8592 US (Washington DC)

Session 1

- 9:30 9:35 am Greetings/Opening Remarks Brian Rivers, PhD, MPH Morehouse School of Medicine
- 9:35 9:40 am Introductory Remarks IAC Member - TBD
- 9:40 10:00 am Partnership General Overview James Lillard, PhD, MBA Morehouse School of Medicine

8:40 – 8:50 am – Presentation (10 minutes) 8:50 – 9:00 am – Q&A from PSC Members (10 minutes)

*Indicates presenter

Morehouse School of Medicine/Tuskegee University/O'Neal Comprehensive Cancer Center Partnership		
10:00 – 10:45 am	Competitive Renewal Overview Moving Forward	Upender Manne, MS, PhD University of Alabama at Birmingham
	10:00 – 10:30 am – Presentation (30 minutes) 10:30 – 10:45 am – Feedback from IAC Members (15 minutes)	
10:45 - 11:25 am	Pilot Project Presentations	
Facilitated By:		Upender Manne, MS, PhD University of Alabama at Birmingham
	Project Title	Co-Leaders/Institution
10:45 – 10:55 am	Association of CCR9 In Breast Cancer Disparity	*Shailesh Singh, PhD (MSM) Rajeev Samant, PhD (UAB)
	10:45 – 10:50 am – Presentation (5 minutes) 10:50 – 10:55 am – Q&A from IAC Members (5 minutes)	
10:55 – 11:05 am	Functional Role of Overexpressed Enzyme AAA ATPase TRIP 13 in Prostate Cancer	Rajesh Singh, PhD (MSM) *Soory Varambally, PhD (UAB)
	10:55 – 11:00 am – Presentation (5 minutes) 11:00 – 11:05 am – Q&A from IAC Members (5 minutes)	
11:05 – 11:15 am	The study of novel ncRNA implicated in the progression of lung cancer	Clayton Yates, PhD (TU) *Micky Edmonds, PhD (UAB)
	11:05 – 11:10 am – Presentation (5 minutes) 11:10 – 11:15 am – Q&A from IAC Members (5 minutes)	
11:15 – 11:25 am	Topoisomerase inhibitors as inducers of Immunotherapy targets in colon cancer	*Temesgen Samuel, PhD (TU) Pran Datta, PhD (UAB)
	11:15 – 11:20 am – Presentation (5 minutes) 11:20 – 11:25 am – Q&A from IAC Members (5 minutes)	
11:25 - 11:35 am	Break	
11:35 – 12:05 pm	Closed Session – IAC Leadership Another Zoom link provided to the IAC Leadership for this closed session	
12:05 – 12:35 pm	Partnership Leadership to Join IAC Leadership for Debrief	
12:35pm	IAC Meeting Adjournment	
*Indicates presenter		